Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Συντήρηση κρύπτης GC3N9RD στο Μονοπάτι της Ζωής



Σάββατο 11-08-12
 
Σε προηγούμενη ανάρτηση είχα περιγράψει την ύπαρξη της κρύπτης GC3N9RD  στο Μονοπάτι της Ζωής στη Ξάνθη.

Στις 27 Ιουνίου ο Bandaloup1 ήταν ο πρώτος που τη βρήκε (First to Find)  και έκανε το ανάλογο found log. Ήταν μια καλή αρχή. Αυτό σήμαινε ότι η κρύπτη έχει μπει στο χάρτη geocaching και ότι αποτελεί στόχο για geocachers που βρίσκονται στη περιοχή.

Αργότερα όμως στις 20 Ιουλίου πήρα ακόμα ένα log από τον dr.vota που έλεγε ότι κατά το Balcan Caching Tour 2012   δε βρήκε τη κρύπτη.  Μου φάνηκε περίεργο γιατί ένας premium user me 5017 founds δε μπόρεσε να τη βρει αφού θεωρώ το σημείο πολύ εύκολο και για αυτό φοβάμαι ακόμα και μια τυχαία εύρεση από κάποιο άσχετο που πιθανό δε θα εκτιμήσει το όλο παιχνίδι. Το log του dr.vota με ανησύχησε  και φαντάστηκα ότι οι φόβοι μου σχετικά με τη κρύπτη έγιναν πραγματικότητα.

Έτσι το Σάββατο το απόγευμα μετά τη βόλτα στο Αυγό (που περιγράφω στην άλλη σημερινή ανάρτηση)  πήγαμε με τη Χριστίνα στο σημείο. Κατά τη διαδρομή ο Κόσυνθος είναι ο γνωστός καλοκαιρινός Κόσυνθος. Μετά από τόση ανομβρία ο «αιώνιος Ξανθιώτης» ήταν χωρίς νερό, χωρίς καμία συγκίνηση μόνο άμμος και βράχια. Απέραντη ξεραΐλα. 

Φτάσαμε στο σημείο. Εξωτερικά η κρύπτη ήταν απείραχτη. Καλό σημάδι. Βιαστικά αλλά και με προσοχή μην είναι κανένας geomuggle στη περιοχή μετακίνησα "τα καπάκια"  που καλύπτουν το δοχείο. Ευτυχώς και αυτό εκεί. 


Ξεκόλλησα τη κολλητική ταινία και έβγαλα τα περιεχόμενα. Ο bandaloup1 είχε πάρει από μέσα το first to find certificate αλλά όχι κάποιο άλλο αναμνηστικό ως είθισται ενώ άφησε μέσα το δικόυ αναμνηστικό. Τι? δε σας το λέω βρείτε το μόνοι σας. Και βέβαια πήρε τον Ducky . Ποιος είναι ο Ducky? Αν διαβάσατε την προηγούμενη ανάρτηση θα το γνωρίζατε. Ο Ducky  λοιπόν είναι ένα κίτρινο παπί που αγαπάει το νερό και τα ταξίδια. Τον είχα βάλει μέσα στο κουτί με οδηγία όποιος τον βρει να τον τοποθετήσει σε μία άλλη κρύπτη κάπου αλλού πάλι κοντά σε νερό και να με ειδοποιήσει ανάλογα. Μέχρι σήμερα δεν έχω κάποια νεώτερα του ducky και για αυτό έστειλα ένα maιl στον bandaloup1 αναμένοντας απάντηση.

Έβγαλα μια φωτογραφία το logbook όπου φαίνεται η πρώτη επίσκεψη του bandaloup1 (ο οποίος παεριπτόντως είναι Ξανθιώτης που ζει στο εξωτερικο), ξαναέκλεισα το κουτί και το έβαλα στη κρύπτη καλύπτοντας την όπως πρώτα και ούτε γάτα ούτε ζημιά.


Περιεργάστηκα το τοπίο. Όπως είπα πιο πάνω: απέραντη ξεραΐλα…και ησυχία. Χωρίς τα νερά να γαργαρίζουν ο Κόσυνθος είχε χάσει την ομορφιά του.


Ή μήπως όχι;

Ναι δεν είχε νερό  αλλά έτσι είχα  την ευκαιρία να κατεβώ στη κοίτη του, να περπατήσω πάνω στην άμμο και να φτάσω μέχρι το φράγμα. Ναι ακόμα και χωρίς το νερό του ο Κόσυνθος ήταν όμορφος, ήταν ενδιαφέρον, ήταν εντυπωσιακός. Το φράγμα είναι μικρό όμως από κοντά σου προκαλούσε κάποιο δέος γιατί από χαμηλά φαίνεται κάπως μεγάλο και ψηλό και μπορείς να δεις λεπτομέρειες που δεν φαίνονται όταν τις καλύπτει το νερό. Τη χτισμένη πάνω στα βράχια βάση, τα στηθαία, τους αγωγούς… από κοντά έχουν και αυτά την ομορφιά τους. 


Μια πολύ καλή, όμορφη και ας μην ήταν αναμενόμενη εκδρομή λοιπόν τόσο κοντά στη πόλη μας. Ένα σημείο που μπορεί πολύ εύκολα να επισπευτείτε και αν είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί μπορεί και να βρείτε και τη κρύπτη που θα σας οδηγήσει στο θαυμαστό κόσμο του geocaching.
Μια παράκληση όμως για οποιονδήποτε μη geocacher. Είσαι καλοδεχούμενος να ψάξεις για τη κρύπτη, να τη βρεις να την ανοίξεις να τη μελετήσεις. Αν θέλεις γίνε και σύ μέλος αυτού το παγκόσμιου κυνηγιού θησαυρού. Είναι δωρεάν, το μόνο που απαιτείται είναι μια εγγραφή στο www.geocaching.com και σεβασμός στους κανόνες του παιχνιδιού. Μη καταστρέψεις τη κρύπτη, αν θέλεις να πάρεις κάτι από μέσα κάντο αλλά φρόντισε να αφήσεις και σύ μέσα κάτι για τον επόμενο. Αν γραφτείς θα μπορείς να δηλώσεις τη εύρεση σου και να γίνεις και συ geocacher. Στο site θα βρεις όλα τα σχετικά και αν σου φαίνονται πολλά  κάνε μου ένα e-mail να σου εξηγήσω. Σε περιμένουμε. 

Μέχρι την επόμενη φορά

Καλές διαδρομές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου