Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Μακάριο και πάλι - Αποστολή εξετελέσθη-


Τα μήνυμα απεστάλλει σε 5 εκλεκτούς … Βασικά σε 5 που ήταν πιο πιθανό να έρθουν. Στον Αλέξη, στο Σάββα, στο Χρήστο, στον Τάσο και στον Γιάννη. 

Προορισμός το Μακάριο (Μάκακλαρ), αποστολή μυστική. Το μόνο που μπορώ να πώ : είναι πράσινο και νοστιμίζει τις μπριζόλες.  Τίποτα άλλο. 

Θέλαμε να ξεκινήσουμε νωρίς. Το ραντεβού ήταν 5:50 στην Ιερατική. Θέλαμε να ξεκινήσουμε όσο πιο νωρίς γίνεται, ακόμα και πάνω στο ξημέρωμα για να προλάβουμε τον ήλιο πριν αρχίζει να μας ταλαιπωρεί. Τελικά  από του παραλήπτες του μηνύματος εμφανίστηκε μόνο ένας. Οι υπόλοιποι με τον έναν ή άλλον τρόπο είχαν ενημερώσει για το "ακυρον". Κυρίως ο  Γιάννης που οφείλω να ενημερώσω ότι έκανε τη καλύτερη επιλογή. 

Ξεκινήσαμε λοιπόν με τον Αλέξη από το γνωστό μονοπάτι προς το Αυγό. 

Αλέξης off road

Εκεί, λίγο μετά την ανηφόρα του Αγίου Κωνσταντίνου υπάρχει η λεγόμενη διασταύρωση προς το Τσάλ, δια μέσω Μακαρίου βεβαίως βεβαίως.Η διαδρομή και το τοπίο γνωστό. Στα αριστερά μας για λίγη ώρα τα Αυγό όπου με χαρά είδα και πάλι τη μεγάλη σημαία να κυματίζει μετά την αποκατάσταση του ιστού που είχε πέσει από τους βοριάδες. Μη ξεχνάμε  όταν πριν από 2 εβδομάδες πήγαμε τη νυχτερινή ο ιστός ήταν ακόμα κάτω.

"Αυγό" από το μονοπάτι για Μακάριο
 Μάλιστα κάποιος κατέβαινε το Αυγό με κατεύθυνση το "Δεντρο του Βορρά" εκέινη την ώρα.

Ελπίζαμε να πετύχουμε και τα άγρια άλογα αλλά δε μας έκαναν τη χάρη. 

Δεν έχω να πω πολλά για τη συγκεκριμένη διαδρομή. Άλλωστε τα έχω ξανααναφέρει σε προηγούμενες αναρτήσεις. Εκεί θα βρείτε πιο λεπτομερείς περιγραφές, περισσότερες φωτογραφίες  και χάρτης εδώ, εδώ και εδώ.

Άλλωστε τι να μετρήσει μια απλή διαδρομή στο Μακάριο όταν την ίδια ώρα ο Χρήστος έγραφε 63 και βάλε χιλιόμετρα ποδήλατο σε διαδρομέςάγνωστες ακόμα και στους καταδρομείς. Είχαμε μιλήσει με το ρακαλάκι κάποια στιγμή πρίν χαθεί στα άδυτα το ορεινού όγκου.

Ασε που και την επόμενη μας έβαλε τα γυαλιά με ανάβαση στο Αυγό και κατάβαση στο Μακάριο για επιστροφή. Μέχρι την ώρα που έγραφα αυτές τις γραμμές δεν είχε ανεβάσει τη νέα διαδρομή. Αμα την ανεβάσει θα τη βάλω σε επόμενη ανανέωση της παρούσας ανάρτησης.

Τέλος πάντων με τον Αλέξη ολοκληρώσαμε την αποστολή, πήραμε 2-3 ματσάκια και πήραμε τη κατηφόρα. Θέλαμε να ξεκινήσουμε νωρίς για να μη μας πετύχει ο ήλιος. Το μετανιώσαμε όμως. Άλλωστε από τις 5:20 είχε ήδη ξημερώσει.  Θα έπρεπε να ξεκινήσουμε σαφώς νωρίτερα.
 
Αν σώνει και καλά θέλετε να δείτε και τα στατιστικά αυτής της διαδρομής δεν έχετε παρά να πάτε στο trimble outdoors και ορίστε και μία φώτο από τη περίφημη λακούβα το Μακάριου. Με το νερό σκέτος υδροβιώτοπος : βατράχια, κουνούπια, μύγες μπάμποουρες κτλ.

Σχεδόν υδροβιότοπος
Καλές διαδρομές.



Υ.Γ.

Τι; Ακόμα δε καταλάβατε τη "μυστική αποστολη";

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου