Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Στα Πανέρια όμως?

Παραμονή Χριστουγέννων 2011.

Η κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών μας είχε κάνει να ελπίζουμε ότι επιτέλους θα δούμε μία ασπρη μέρα. Βέβαια μέσα στη πόλη δεν είχε τίποτα οπότε είπαμε να πάρουμε τα βουνά για να βρούμε χιόνι.

Ο Χρήστος Α, ο Σάββας που οδηγούσε και η αφεντιά μου ξεκινήσαμε όχι ποδαράδα αυτή τη φορά αλλά με το RAV4 αφού η φιλοφοξία μας ήταν να φτάσουμε ψηλά. Πολύ ψηλά. Το άτσαλο χίονι όμως δεν μας άφησε να φτάσουμε εκεί που θέλαμε παρ' όλα αυτά όμως φτάσαμε απέναντι από  τα "Πανέρια" έναν ορεινό οικισμό στα ψηλά της Ξάνθης.

Ο Χρήστος είχε εφοδιαστεί και με τη special φωτογραφική μηχανή του γιατί εκει πάνω όλο και κάτι ενδιαφέρον θα έβρισκε. Το τι βρήκε μπορείτε να το δείτε στο Φωτογραφικό Ταξίδι και αν μπορούσε να ανεβάσει και άλλες φωτογραφίες, δε θα έμενε μόνο στη μία.

Και το χιόνι χαρήκαμε, και φωτογραφίες βγάλαμε και τη βόλτα (αν και έμεινε στη μέση) ευχαριστηθήκαμε.



Στο Trimble Outdoors μπορείτε να δείτε τη διαδρομή στο χάρτη. Η διαδρομή είναι manual και ξεκίνησα από το Μοναστήρι της Παναγίας της Καλαμούς. Είναι μιά όμορφη περιπατητική διαδρομή που ακόμα και χωρίς χιόνι αξίζει.

Στο  παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε πώς περάσαμε. Ακόμα και αν το βίντεο δεν σας αρέσει, το τραγούδι που το "ντύνει" αξίζει το κόπο.



Αλλοι δε χωράνε στα καλάθια. Εμείς μέχρι τα "Πανέρια" ...  περισέψαμε κίόλας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου