Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Cache GC2NHAN maintained



Σάββατο 20/10/12
 
Οι αναφορές για τη κρύπτη GC2NHAN  ήταν απογοητευτικές στο listing . Οι τελευταίοι geocachers που την είχαν επισκευτεί ανέφεραν ότι είχε πάρει νερά, ότι είχε καταστραφεί το logbook, ότι χρειάζεται συντήρηση και τέτοια..

 
Να θυμίσω ότι η κρύπτη αυτή βρίσκεται στο Νέστο και έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς  ήταν η πρώτη κρύπτη που βρήκαμε με το Σάββα και ουσιαστικά ήταν αυτή που μας έβαλε στο παιχνίδι.

Οπότε??? 10 λεπτά από το σπίτι μας δε λέει να την αφήσουμε στη τύχη της…

Μέσα από το site ζήτησα και πήρα την άδεια από τον ιδιοκτήτη να τη συντηρήσω. Ο ίδιος δε μπορούσε καθώς όπως έγραψε βρίσκεται 700 χιλίομετρα μακρία και του είναι κομματάκι δύσκολο να ξαναέρθει στη Ξάνθη. 


Σάββατο πρωί, σκοτάδι ακόμα,   λίγο μετά τις  06:30 έφτασα στους Τοξότες. Μέχρι το παρκινγκ στις όχθες του Νέστου είναι 2 χιλιόμετρα και άλλο 1 από εκεί ως τη κρύπτη.  Μέχρι να φτάσω στο μονοπάτι είχε σχεδόν ξημερώσει και για τη κρύπτη έκανα σχεδόν 40λεπτά για τα συνολικά 3 χιλιόμετρα. 


Και έπειτα σου λέει ο άλλος «έλα να περπατήσουμε … 12 χιλιομετράκια σε μιάμιση ώρα». Που πάω ο Καραμήτρος !!!

Σε όλη τη διαδρομή παρέα «ο φατσούλας» ένας μικρόσωμος ασπριδερός κοπράκος που αποφάσισε να με συνοδέψει μέχρι τη κρύπτη. Παρέα ήθελε και αυτός παρέα και εγώ,  τα βρήκαμε. Στην επιστροφή με παράτησε στο παρκινγκ γιατί θέλησε να διευρύνει το κοινωνικό του status με μια άλλη σκυλοπαρέα.

 
Έφτασα λοιπόν στο σημείο της κρύπτης. Για όποιον ενδιαφέρεται το gps έδωσε τα παρακάτω στοιχεία:

  
Όπως είχα αναφέρει στην ανάρτηση «Και εγένετο geocaching» ο θησαυρός είναι ένα μικρό κυλινδρικό κουτί από φωτογραφικό film. Τελικά δεν ήταν και τόσο χάλια όσο το λέγανε αλλά δεν ήταν και στη καλύτερή της κατάσταση. Πράγματι είχε πάρει νερό και λίγη βρωμιά και το logbook είχε καταστραφεί αφού είχε μετατραπεί σε χαρτοπολτό. Λόγω του κατεστραμμένου logbook οι 3 τελευταίοι επισκέπτες κατέγραψαν το find τους σε μία απόδειξη ζαχαροπλαστείου από τη … Θάσο.






Το κομπολόι που είχε αφήσει ο Σάββας τον Απρίλιο του ‘11 κατά το First To Find ήταν ακόμα εκεί, άθικτο. Βλέπεις παρόλο που μετά από εμάς πάνω από 10 άτομα βρήκαν τη κρύπτη,  κανένας δε πήρε το κομπολόι γιατί ως είθισται για να πάρεις κάτι από μία κρύπτη πρέπει να αφήσεις κάτι  άλλο για τον επόμενο finder. Προφανώς οι επόμενοι «κυνηγοί» δεν είχαν κάτι τόσο μικρό να αφήσουν, κάτι που να χωράει μέσα στη κρύπτη δηλαδή και πολύ απλά δεν άφησαν τίποτα σεβόμενοι το «έθιμο». Δεν ήταν και τόσο δύσκολο να τη "συντηρήσω". Πέταξα το κατεστραμμένο logbook και το αντικατέστησα με έναν νέο «τύπου πάπυρου» στο οποίο από βραδύς είχα γράψει όλα τα ονόματα των επισκεπτών με τη σειρά των επισκέψεων.

Έβαλα το νέο το νέο logbook και την απόδειξη-logbook του Θασίτικου ζαχαροπλαστείου μέσα σε ένα πλαστικό σακουλάκι (για να τα προστατέψω από μελλοντική πλημμύρα}, ξαναέβαλα και το κομπολόι μέσα και έκλεισα το καπάκι. Είχα ξεχάσει να ετοιμάσω χαρτί με οδηγίες οπότε χρωστάω μια ακόμα επίσκεψη για να επανορθώσω.  Τέλος όλοκληρος ο "θησαυρός"  μπήκε σε ακόμα ένα πλαστικό σακουλάκι και επανατοποθετήθηκε στη κρύπτη του. 

Όλα τα παραπάνω βεβαίως συνέβαιναν υπό το άγρυπνο αλλά και γεμάτο απορία βλέμμα του "φατσούλα"

Ξαναέβγαλα και μερικές φωτογραφίες από τη περιοχή γιατί η ομορφιά του Θεού Νέστου είναι ανεπανάληπτη και δε τη χορταίνεις με τίποτα.

 Με την επιστροφή συμπλήρωσα τη σελίδα της κρύπτης με την ενημέρωση ότι έγινε συντήρηση και μάλιστα «παρακάλεσα» μέσω του site τον επόμενο finder να πάρει επιτέλους το κομπολόι μαζί του – και ας μην έχει τίποτα να αφήσει στο κάτω κάτω-

Φρεσκοσυντηρημένη λοιπόν η GC2NHAN περιμένει τους επισκέπτες της μαζί με τις υπόλοιπες κρύπτες στη Ξάνθη :



GC2XH84  στο Αυγό

GC3N9RD στο Μονοπάτι της Ζωής

και εσχάτως :

GC3XBXN στη κεντρική Πλατεία της Ξάνθης


 

Καλό κυνήγι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου