Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Ψηφιακό Αυγό

Η πρόσκληση έγινε τη Παρασκευή, η συνεννόηση το Σάββατο και τη Κυριακή λίγο μετά τις 6:30 αρχίσαμε με τον Αλέξανδρο να ανεβαίνουμε το "Αυγό".

Ο λόγος της ανάβασης τριπλός. Αφενός να κάνουμε μία βολτίτσα, να ξεπιαστούμε βρε αδερφέ, είχαμε βλέπεις καιρό να πάμε, αφετέρου να δοκιμάσω μία καινούργια εφαρμογή καταγραφής διαδρομής με το gps που είχα κατεβάσει στο κινητό και 3ον να κάνουμε και μία "συντήρηση" στη κρύπτη GC2XH84 (βλέπε παλαιότερη σχετική ανάρτηση), να δούμε δηλαδή αν είναι ακόμα στη θέση της ή αν χρειάζεται κάποια επισκευή κτλ. 

Ξεκινήσαμε λοιπόν, περπατούσαμε, χαζεύαμε, βγαζαμε φωτογραφίες, ο Αλέξανδρος μάλιστα εξέταζε και τη τοπική χλωρίδα ψάχνοντας για ρίγανη και δενδρολίβανα και γενικά είμασταν μια ωραία ατμόσφαιρα.

Στη κορυφή διαπίστώσαμε ότι δεν ήμασταν οι πρώτοι της ημέρας. Για την ακρίβεια ήμασταν οι πέμπτοι αφού ήδη μία παρέα απο 3 και ένας μοναχικός τύπος είχαν φτάσει νωρίτερα. Ημασταν όμως οι πρώτοι που υπογράψαμε το βιβλίο. Και ώς γνωστόν "τα γραπτά μένουν" χεχεχε!!!

Η όλη διαδρομή μέχρι το υψομετρικό (και όχι μέχρι τη κρύπτη) έχει χαρτογραφηθεί πλήρως. Έχουν σημειωθεί και σημεία όπου έχουν βγει φωτογραφίες κάνοντας έτσι μία προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα ψηφιακό προφίλ της διαδρομής ώστε  κάποιος πιθανόν να μπορεί να κάνει μία μικρή εικονική διαδρομή μέχρι τη κορυφή.

Βέβαια ή όλη καταγραφή είναι αρκετά "στεγνή". Ενας χάρτης, μία διαδρομή και μερικές φώτο. Ούτε FX, ούτε μουσικές, ούτε γραφικά ούτε multimedia μπιχλιμπίδια. Η σελίδα είναι σοβαρή.



Έτσι λοιπόν με κλικ στη  TrimbleOutdoors μπορείτε να "ανεβείτε" στο Αυγό μέσω google maps  (προτιμήστε τη εμφάνιση δορυφόρου), να δείτε την απόσταση και το χρόνο που χρειαστήκαμε (μη γελάτε, κάναμε και στάσεις για φωτογράφιση), τις θερμίδες που κάψαμε (yes!!!),  να δείτε φωτογραφίες από διάφορα σημεία της διαδρομής και ακόμα και 2 πανοραμικές φωτο 360 μοιρών από τη πρώτη χαμηλή κορυφή πάνω από την Ιερατική αλλά και από το Αυγό. Μέχρι και την ανατολή του Ηλίου φωτογραφήσαμε για χάρη σας.

Όσο αφορά τις πανοραμικές φώτο θα πρέπει να κάνετε copy/paste το link που θα δείτε στο συννεφάκι σε ένα web browser. Είπαμε είναι απλά μία σελίδα καταγραφής διαδρομών όχι multimedia εφαρμογή ξενάγησης. Α! και όσο ναναι δεν είναι και οι καλύτερες φώτο με κόντρα τον Ηλιο 7μιση το πρωί.

Ελπίζω να πάρετε μία ιδέα για την ανάβαση στο Αυγό. Κάθε σχόλιο δεκτό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου