Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Ο Δρόμος του Νερού



Το e-mail ήρθε από τον Χρήστο και μιλούσε για το wood water wild festival  στη Καβάλα.

http://www.woodwaterwild.gr/index.php

Οι αθλητές της "ομάδας" μας δήλωσαν αμέσως συμμετοχή στον αγώνα δρόμου των 19 χιλιομέτρων  ενώ το μη αγωνιστικό τμήμα, η αφεντιά μου δηλαδή, πήρε την οικογένεια και πήγαν για … scouting όπως πολύ εύστοχα σχολίασε ο Χρήστος.

Πραγματικά η πανέμορφη περιοχή πάνω από τη Καβάλα  προσφέρεται τόσο για καλλιτεχνικές και αθλητικές δραστηριότητες όσο και για οικογενειακές στιγμές μέσα στη φύση.

Τα νερά που κάποτε ύδρευαν τη πόλη της Καβάλας (Νεάπολη). Οι Ρωμαϊκές αλλά και Οθωμανικές εγκαταστάσεις υδροδότησης, που κατέληγαν στο αξιοθαύμαστο αψιδωτό Ρωμαϊκό Υδραγωγείο που δεσπόζει στην είσοδο της πόλης, το θαυμάσιο μονοπάτι που φτάνει μέχρι τη Παλαιά Καβάλα,  οι παλιοί νερόμυλοι,  οι νεροτριβές και τα πετρογέφυρα του παρελθόντος αλλά και σύγχρονες ξύλινες γεφυρούλες, τα μονοπάτια, οι κουπαστές και σκαλιά σκαμμένα στους βράχους μαζί και την εντυπωσιακή χαραδρογέφυρα της Εγνατίας, αποτελούν το σκηνικό του πανέμορφου τοπίου.

 Με ελάχιστη μελέτη της περιοχής, των χαρτών και των μονοπατιών και βοηθούμενος από το πλούσιο υλικό που υπάρχει στο διαδίκτυο οργάνωσα τη δική μας εκδρομή που περιλάμβανε μόνο ένα πολύ μικρό μέρος από τη διαδρομή των 19 χιλιομέτρων του αγώνα δρόμου που ξεκινάει μέσα από τη πόλη και μέσω του μονοπατιού καταλήγει στη Παλαιά Καβάλα.

 Αφήσαμε το αυτοκίνητο πάνω στο δρόμο Αμυγδαλεώνα – Παλαιάς Καβάλας σε μια από τις εισόδους του Μονοπατιού που οδηγεί πολύ γρήγορα στο Παλιό Νερόμυλο δίπλα στο ρέμα. Ένας χώρος αναψυχής με πλούσια βλάστηση και συνεχές τραγούδισμα από το νερό, με ξύλινα γεφυράκια, ένα μικρό θεατράκι και στημένες πλατφόρμες για flying fox και άλλες δραστηριότητες.



Μέχρι και το Στρουμφοχωριό βρήκαμε κάτω από τα σκαλοπάτια :


Αλλά και ένα "πτυσσόμενο" κορμό δέντρου : 

Μετά
Πριν








Περνώντας το γεφυράκι το μονοπάτι σε πάει μέχρι το χωρίο της Παλαιάς Καβάλας (αν πάρεις τη κατάλληλη στροφή) περπατώντας δίπλα από το ποταμάκι, ανεβαίνοντας χωμάτινε σκάλες και διασχίζοντας ξύλινες γέφυρες.



Η διαδρομή μας δε κράτησε πολύ όμως είδαμε ένα σωρό όμορφα μέρη και τη φύση στα καλύτερά της. Φανταστείτε τι έχετε να δείτε όσοι κάνετε το σύνολο του Δρόμου του Νερού.
 

Αν σας ενδιαφέρει η μικρή δική μας διαδρομή θα τη βρείτε στο trimble outdoors.
Στις παρακάτω σελίδες όμως μπορείτε να βρείτε ότι χρειάζεστε. 



Αλλά βέβαια θα ήταν αδικία να μην αναφέρουμε ότι υπάρχουν ένα σωρό άλλες σελίδες που παρουσιάζουν την ομορφιά της περιοχής.

Και βέβαια κλείνοντας πρέπει οπωσδήποτε να ρίξετε μια ματιά στο παρακάτω βίντεο με την αδεια του δημιουργού του βέβαια.  





 





1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Πανέμορφες εικόνες με υπέροχη περιγραφή Γιώργο!!!

Δημοσίευση σχολίου